En Iyi Akıllı Telefon

Son güncelleme: 12.09.24

Bu web sayfası okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sayfada bulunan linkler üzerinden alışveriş yaptığınızda bunun karşılığında küçük bir komisyon alırız. Hakkımızda daha fazla

 

Akıllı Telefon Satın Alma Rehberi – 2024

 

Tarafsız bir biçimde belirli bir cihazı en iyi akıllı telefon olarak adlandırmak mümkün müdür? Cevap çok açık: Hayır! Günümüzde piyasada dünyanın her yerinden, sayısız akıllı telefon markası var ve bildiğiniz üzere bu üreticilerin inanılmaz sayıda akıllı telefon modeli bulunmaktadır. Her bütçeye ve her zevke ve amaca uygun telefon modeli bulabiliyorsunuz artık kolaylıkla. Ancak hangi modelin amaçlarınız için en uygun model olduğuna ve hangisinin fiyat-performans anlamında sizi tatmin edeceğine nihayetinde kendiniz karar vermek durumundasınız.

Bu seçimi yapmak kolay değil, hele piyasada bu kadar çok farklı seçenek varken. Bu konuda bir tavsiye ya da öneride bulunmak mümkün, ancak bu herkes için aynı biçimde geçerli olmak zorunda değil. Bu nedenle, satın almadan önce, işletim sistemleri ve donanımın yanı sıra ekran ve kamera ile ilgili detaylı bir karşılaştırma yaptığınızdan emin olmalısınız. Son olarak, yapmış olduğumuz test ile belirlemiş olduğumuz 2024 yılının en iyi akıllı telefon modellerinin bir listesini bulabilirsiniz.

 

Android, iOS, Blackberry OS veya Windows?

 

Açık olmak gerekirse:

Günümüzde işletim sistemi konusundaki soru işaretleri aslında gereksizdir, çünkü her üç işletim sisteminde de tüm gerekli özellikler sorunsuz olarak sunulmaktadır. Ancak bununla birlikte, bazen aralarında büyük farklılıklar da ortaya çıkabiliyor. Farklı sistemlerin ne şekilde birbirlerinden ayrıldıklarını, yani aralarında meydana gelen farkları aşağıda sizin için özetlemeye çalıştık.

 

Android:

Google tarafından geliştirilen bu işletim sistemi en yaygın olarak kullanılan sistemdir, çünkü akıllı telefon üreticilerinin çoğu bu sistemi kullanmaktadır. Program kodu açık kaynaklıdır ve böylece serbestçe erişilebilir haldedir. Akıllı telefon üreticileri bu açık kaynaklı kodu ürettikleri cihazlara uyarlıyorlar. Bununla birlikte, bu, Android’in her güvenlik güncellemesinin, kullanıma sunulmadan önce üretici tarafından akıllı telefona uyarlanması gerektiği dezavantajına yol açar. Bu nedenle bu cihazlar potansiyel risklere karşı daha uzun süre açık ve maruz kalabiliyor.

Sistem esnektir, tamamen açıktır ve bu nedenle en fazla seçeneği sunabilen sistemdir. Google Play Store çok çeşitli resmi ve resmi olmayan uygulamalar sunar. Çoğu Android akıllı telefon ayrı bir hafıza kartı yuvasına da sahiptir. Android işletim sistemi ile adreslerin ve verilerin senkronizasyonu da son derece kolay bir biçimde yapılabilmektedir.

 

iOS:

Apple’ın işletim sistemi iPad’lerde ve iPhone’larda ve iPod Touch’da kullanılır. Çok rahat ve kullanımı kolay ve aynı zamanda çok güvenlidir. Sadece birkaç cihaza tam olarak uyarlanmış olması avantajından dolayı, her zaman sorunsuz çalışır ve güncel ve güvenli tutulabilir. Uygulama yelpazesi devasa ve App Store’daki tüm uygulamalar Apple tarafından test edilir, bu nedenle kötü amaçlı yazılım için çok az potansiyel tehdit vardır. Bununla birlikte, aynı zamanda, bu da sistemin dışarıya kapalı olduğu anlamına gelir.

Bellek kartı yuvası yoktur, PC ile senkronizasyon sadece iTunes üzerinden mümkündür ve lisanssız herhangi bir yazılımı yüklemek mümkün değildir. Bunun dışında bilgisayara veya bilgisayardan veri aktarımı ve depolama seçenekleri oldukça sınırlıdır ne yazık ki.

 

Windows 10 Mobile:

Windows’un mobil işletim sistemi, farklı üreticilerin çeşitli akıllı telefonları tarafından da kullanılmaktadır. Microsoft, Android ile karşılaştırıldığında lisans ücretleri almaktadır. Ancak buna karşılık, her zaman doğrudan Microsoft’tan en son güncellemeler ve güvenlik güncelleştirmeleri alınabilir. Kullanımı çok basit, ancak Windows işletim sistemi son yıllarda gittikçe daha kapalı bir hale gelmeye başladı. IOS’ta olduğu gibi, uygulamalar yalnızca bir kullanıcı hesabının gerekli olduğu sistemin kendi mağazasından (Windows Phone Mağazası) yüklenebilmektedir.

Senkronizasyon çoğunlukla İnternet üzerinden yapılır, ancak müzik ve fotoğraflar PC’niz ve akıllı telefonunuz arasındaki bir veri kablosuyla çok kolay iletilebilir. Çoğu Windows Telefonunda bir SD kart yuvası bulunmaktadır.

 

Blackberry OS:

Kanadalı tedarikçi Blackberry yine kendine ait olan Blackberry cihazları için kendi işletim sistemini sunuyor. Bu cihazlar daha çok, sunucu tarafında kurumsal altyapı gerektiren özel eşitleme ve e-posta özellikleri sağladıkları için kuruluşlarda yaygın olarak kullanılırlar. BlackBerry OS 10’dan bu yana, özel bir mobil sözleşme artık gerekmemektedir ve tüm diğer e-posta, takvim ve adres defteri veritabanları da kullanılabiliyor.

PC ile senkronizasyon son derece basittir ve uygulamalar kendi mağazası olan Blackberry App World dışında diğer kaynaklardan yüklenebilmektedir. Bu arada, APK dosyaları (Android Apps) artık bile yüklenebilmektedir. Bu BlackBerry OS sürümü 10.2.1 çıktığından beri mümkündür.

 

Performans, donanım ve işlevsellik

 

Performans söz konusu olduğunda, bu soru özellikle Android veya Windows gibi açık sistemleri ilgilendirmektedir. Çok sayıda farklı akıllı telefon modeli ve üreticisi nedeniyle, Android her cihazda biraz farklı çalışır ve buna göre az veya çok sorunsuz çalışır. Tüm bireysel mobil işlemciler hakkında ayrıntıya girmek, buradaki kapsamın ötesine geçecektir. Buna ek olarak, Chip tarafından yapılan akıllı telefon işlemci karşılaştırması gibi mobil işlemciler ile ilgili son derece iyi karşılaştırmalar zaten yapıldı daha önce. Söz konusu bu iki işletim sistemi performansını doğrudan karşılaştırmak istiyorsanız bunu bir kılavuz olarak kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, Android sistemine sahip ucuz bir akıllı telefonun bir Apple akıllı telefonla karşılaştırılmaması gerektiğini unutmamak gerekir, çünkü bu cihazlarda tamamen farklı işletim sistemleri çalışıyor ve bu da performans açısından büyük farklılıkların oluşmasına neden oluyor.

Gerçek şu ki, Apple’ın işletim sistemi her zaman sorunsuz çalışır, çünkü işletim sistemi zaten tüm cihazlara uygun olacak şekilde geliştirilmiştir, ancak bu Android akıllı telefonlarda öyle değildir ve bu nedenle zaman zaman işletim sistemi ile kendinizi boğuşurken bulabiliyorsunuz. Ancak, burada fiyat farkını unutmamak gerekir. Apple akıllı telefonlar seviyesinde fiyatlandırılan üst düzey bir Android cihazının doğal olarak Android ile performans açısından herhangi bir sorunu yoktur.

Ekipman ve donanım açısından, fiyatları karşılaştırırken dikkat edilmesi gereken çok sayıda faktör vardır. Bu boyut, ağırlık ve görünüm gibi özelliklerin dışında bağlantı (Bluetooth, kablosuz şarj, USB kablo bağlantısı), temassız ödeme, parmak izi sensörü, yüz tanıma vb. gibi diğer özelliklere de bağlıdır. Satın almadan önce hangi faktörlere özellikle önem verdiğinizi düşünüp belirlemeye çalışın ve bu şekilde ürünler arasında bir eleme yapmaya çalışın.

Kamera ve Ekran

 

Son yıllarda, akıllı telefon kameralarının kalitesi sürekli olarak arttı. Çift kameraya sahip akıllı telefon modelleri de giderek yaygınlaşıyor. Akıllı telefonunuzda optik yakınlaştırmaya sahip 20 megapiksel çift kameraya ihtiyacınız olup olmadığı konusu elbette kişisel gereksinimlerinize bağlıdır. Görüntü kalitesi açısından, belirli akıllı telefonlarda gerçekleştirilen ayrıntılı testlere bakmanızı ve ayrıca diğer alıcı yorumları konusunda bir araştırma yapmanızı kesinlikle tavsiye ederiz. Sonuçta, en yeni akıllı telefonlar ve bir önceki neslin modern cihazlarında bulunan kameraların anlık görüntüler ve iyi resimler için fazlasıyla yeterli olduğu söylenebilir. Refleks kameralar ile yapılan portre resimlerinde kullanıldığı gibi, bulanıklık efektlerinin zaten mümkün olduğu çift kameralı modeller burada seviyeyi bir çıta yükseltmiş oluyor.

Ayrıca, ekran çözünürlüğü konusunda kafanızın çok fazla karışmasına izin vermemelisiniz. Sonuç olarak, tüm modern akıllı telefonların ekranları çok iyi ve aralarındaki farklılıklar daha çok detaylar ile ilgili oluyor. Örneğin bazı modellerde ekranın yansıması biraz daha fazla olurken bazı modellerde ise görüntünün açısı fazla geniş olmayabilir. Tabii ki, çözünürlük açısından da farklılıklar var, ancak kesinlikle herkesin akıllı telefonda 1.920 x 1080 çözünürlüğe sahip bir Full HD ekrana ihtiyacı yok diye düşünüyoruz. Bu, sadece telefonu yoğun bir şekilde kullanmak istiyorsanız ve aynı zamanda cep telefonunuzun ekranında yüksek çözünürlüklü videoları izlemek istiyorsanız mantıklıdır.

Apple’ın amiral gemisi telefonlarının daha ucuz versiyonları, uzun yıllar önce çıkan akıllı telefon modellerindeki ekranların bile çözünürlük konusunda onlarla rekabete girebileceklerini göstermiştir, çünkü Apple, üst düzey cihazlarını düşük maliyetli giriş seviyesi modellerinden bellek ve ekran çözünürlüğü ile ayırt etme eğilimindedir. Birçok kullanıcı çözünürlükteki farkın bilincinde bile olmuyor.

 

 

 

Abone ol
Notify of
guest
0 Yorum
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status