En iyi bebek telsizi

Son güncelleme: 13.10.24

Bu web sayfası okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sayfada bulunan linkler üzerinden alışveriş yaptığınızda bunun karşılığında küçük bir komisyon alırız. Hakkımızda daha fazla

 

Bebek Telsizi Satın Alma Rehberi – 2024

 

Bir bebek telsizi satın alırken dikkate alınması gereken birkaç şey vardır. Öncelikle fiyat karşılaştırma aşamasında iken kendinize sormanız gereken soru, hangi bebek telsizi markası ve tam olarak ne tür bir bebek telsizi modeli almak istediğiniz olmalıdır. Daha ayrıntılı bilgi ve önemli tavsiyeler aşağıda bulunabilir. Cihazın nasıl kullanılacağına bağlı olarak, sahip olduğu fonksiyonlar ve elbetteki sizin sahip olduğunuz bütçe de son derece önemli bir rol oynamaktadır. Vereceğimiz tüm bilgiler ve tavsiyeler karar vermenize yetmeyecek olursa şayet, o zaman kullanıcı yorumları sizin için faydalı bir kaynak olabilir ve bu şekilde almak istediğiniz cihazı kolaylıkla bulabilirsiniz.

 

Bebek Telsizi modelleri

 

Bebek telsizlerinde ihtiyaçlarınıza bağlı olarak seçebileceğiniz ve tam olarak kullanım amacına göre işlevsellik kazanacak olan birçok model mevcuttur. Yapacağınız tercih tamamen ihtiyaçlarınıza bağlıdır ve size göre en iyi olan bebek telsizi illa 2024 yılının ilk 5 sıralamasına giren bebek telsizi modellerinden birisi olmak zorunda değil. Bu cihaz, ucuz bir bebek telsizi dahi olabilir ve burada önemli olan nokta, sizin alacağınız ürünün beklentilerinizi ve ihtiyaçlarınızı karşılıyor olmasıdır.

 

Genelde aşağıdaki cihaz modelleri arasında ayrım yapılır:

Sesli izleme: Burada sadece ses sinyali iletilir ve alıcı cihaz için aydınlatma göstergesine sahip bir model tercih edebilirsiniz, çünkü bazıları buna sahip değildir. Çünkü bu şekilde çocuk odasındaki ses seviyesi hakkında ışıklı sinyal aracılığıyla bilgi verilir – ne kadar çok LED yanarsa, ses seviyesi de o kadar yüksek olur.

Analog izleme: Burada sinyal doğrudan alıcıya gönderilir — şifrelenmemiş şekilde. Dinlemeye karşı güvenli bir sistem arıyorsanız, analog bir set satın almamalısınız.

Dijital izleme: Burada sinyal kodlanır ve başkaları dinleyemez ya da izleyemez. Satın alırken, ambalajdaki “dijital” ibaresine dikkat edin

Video/Sesli izleme: Bu cihazlar, duvara veya bir mobilya parçasına yerleştirilen bir vericiden oluşur ve ses sinyaline ek olarak alıcıya bir video sinyali iletilir.

WLAN izleme: Akıllı telefonların günümüzde yapabildiği gibi, veri aktarımı için mevcut WLAN’ı kullanan bebek telsizi setleri de var. Çok pahalı modellerde internet üzerinden erişim imkanına da sahipsiniz. Bu şekilde salt vericinin sinyal gücüne bağımlı olmaktan kurtulursunuz ve mesafe ya da menzil ile ilgili sıkıntılardan kurtulursunuz, çünkü çevrimiçi olarak sinyali yakalayabilirsiniz hem de şifrelenmiş ve güvenli olarak. Ancak bu tür sistemler ev içi kullanılan, daha basit sistemlere göre elbetteki daha pahalıdır ve bazılarımız sinyalin şifrelenmiş bile olsa internet üzerinden iletildiğini düşünmekten rahatsız olur.

 

Fonksiyonlar

 

Frekans aralığı söz konusu olduğunda, bebek telsizinizin kablosuz telefonunuzdan farklı bir frekans aralığı kullandığından emin olun! Aksi takdirde, iletim gücü ve alım gücü açısından bozulmalar yaşanabilir ve cihazlar arasında parazitlenme meydana gelebilir. Bu konuya dikkat ettiğinizden mutlaka emin olun! Örneğin, 1.9 GHz’de yayın yapan bir DECT telefon sistemi kullanıyorsanız, kesinlikle aynı frekans bandında yayın yapan bir bebek telsizi sistemi satın almamalısınız ki sonradan frekans karışıklığı yüzünden sorun yaşanmasın.

Elektrik gücü ve tüketimi söz konusu olduğunda, cihazların akü, yani şarj edilebilir pillerle çalıştığından emin olun, çünkü bazı cihazlar (özellikle video sinyalleri iletildiğinde) çok yüksek bir güç tüketimine sahiptir, bu nedenle piller hızla tükenir. Burada, gerekirse cihazı elektrik şebekesine bağlayabilmeniz de öenmlidir. Böylece alıcı cihaz salt pillere bağımlı kalmamış olur.

LCD üniteli video alıcıları, bebeğinizi geceleri bile izlemenizi sağlar. Gece görüş modunda bir şeyler görebilmek için yeterli büyüklükte bir ekran boyutunun olmasına dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Video iletimine sahip olan bir cihaz almaya karar verirseniz, o zaman çok küçük bir ekrana sahip bir cihaz satın almayın. Ayrıca gece görüş fonksiyonuna dikkat edin. Çünkü geceleri hiçbir şey göremiyorsanız video iletiminin size pek bir faydası olmaz.

Bazı cihazlar, aynı zamanda bebeğin yatak odasındaki oda sıcaklığının izlenmesine izin veren entegre bir sıcaklık sensörüne sahiptir. Bu arada testimiz esnasında bebek telsizinde bulunan konuşma fonksiyonunun son derece faydalı olabileceğini deneyimledik. Bu şekilde, gerektiğinde bebeğinizi, onunla uzaktan konuşarak sakinleştirebilirsiniz.

Seçeceğiniz cihazın hem sese hem de harekete duyarlı sensörlere sahip olması sizin açınızdan bir avantajdır ve azami güvenlik sağlar. O zaman bebeğiniz uykusunda huzursuzken de bundan haberiniz olur. Menzil dışına çıktığınızda ve pillerin zayıfladığında sizi bilgilendirecek bir uyarı sensörünün olması da son derece önemli bir özelliktir. Ek vericiler veya alıcılarla genişletilebilen bir cihaz satın almak da matıklı bir karar olabilir – belki bir çocuğa daha sahip olmak isteyebilirsiniz.

Bütçe — Bir bebek telsizi ne kadara mal olur?

 

Bu ürün gamında fiyat aralığı çok geniş — 25 Eur’dan birkaç yüz Euro’ya kadar değişiyor. Cihazın sahip olmasını istediğiniz fonksiyonları arttıkça, fiyatı da elbette artacaktır.

Sadece ses iletimi için yapılmış iyi bir dijital cihazın çoğu zaman hem ses hem de görsel iletimi yapan giriş seviyesi bir cihazdan çok daha üstün olduğu bilinen bir gerçektir. Çünkü genellikle çok fazla özelliğe sahip olan ucuz bir bebek telsizi, oldukça zayıf bir iletim gücünün bir göstergesidir. Bununla birlikte, iletim gücü yetersiz ise birçok fonksiyon bir işinize yaramaz.

Genel olarak, dijital bebek telsizleri, analog olanlara göre daha pahalı, ancak buna rağmen dijital olan ürünleri tercih etmenizi tavsiye ederiz. Bunlar çok daha iyi bir performansa sahipler ve şifrelenmiş iletişim sağlıyorlar. Genel olarak, bebek telsiziniz için kendinize sabit bir bütçe belirlememelisiniz, bunun yerine hangi bebek telsizinin ihtiyacınız olan işlevleri en iyi şekilde kapsadığına bakmalısınız. 2024 yılındaki en iyi bebek telsizleri testinde, fiyat aralığı yaklaşık 25 Euro’dan 170 Euro’ya kadar değişiyor. Bu listede fonksiyonellik anlamında herkesin beklentilerini karşılayabilecek bir cihaz mutlaka var.

 

 

Abone ol
Notify of
guest
0 Yorum
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status