En iyi derin dondurucu

Son güncelleme: 23.04.24

Bu web sayfası okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sayfada bulunan linkler üzerinden alışveriş yaptığınızda bunun karşılığında küçük bir komisyon alırız. Hakkımızda daha fazla

 

Derin Dondurucu Satın Alma Rehberi – 2024

 

Yeni bir dondurucu satın almak istiyorsanız, satın almadan önce düşünmeniz gereken birçok farklı şey var, çünkü derin dondurucu markası sayısı çok fazla ve piyasada bulunan ürün gamı da son derece geniş. Öncelikle bilmeniz gereken, farklı derin dondurucu türleri ve sahip oldukları fonksiyonlardır. Derin dondurucu modelleri karşılaştırması yaparken göz önünde bulundurmanız gereken bir başka nokta ise enerji tüketimidir. Tüm önemli satın alma kriterlerine hakim olabilmeniz için size burada kısaca bir satın alma rehberi sunmak istiyoruz. Aşağıda, sizin için hazırlamış olduğumuz en iyi derin dondurucular listemizin dışında, yapmış olduğumuz test sonucu belirlediğimiz 2024 yılının en iyi derin dondurucularının bir özetini de bulabilirsiniz.

 

Dondurucu Türleri

 

Hangi tasarımın sizin için en iyi dondurucu olduğuna karar verebilmeniz için elbette mevcut ürün türlerine aşina olmanız gerek. Bu nedenle, burada sizin için çeşitli dondurucu tiplerinin kısa bir özetini sunmak istedik.

 

Ankastre Derin Dondurucular:

Ankastre derin dondurucu modelleri söz konusu olduğunda, burada hazır mutfak içerisinde, bu cihaza uygun bir boşluk olduğunu ve derin dondurucunun bu konuma monte edilmesi gerektiğini anlarız. Bu tür cihazların kendilerine haz bir ön cepheleri yoktur ve mutfak kaplaması ile aynı olan bir kapak takılır kapı kısımlarına. Mevcut bir cihazı değiştirmeyi düşünüyorsanız, yeni modelin yükseklik ölçülerine mutlaka dikkat etmelisiniz.

Piyasada bulunan cihazların genel geçer yükseklik ölçüleri 88 cm, 122 cm, 144 cm, 177-180 cm şeklindedir ve son olarak da maksi diye 2 metreden daha yüksek cihazların bulunduğu bir kategori var. Derinlik ve genişlik her zaman yaklaşık 60 cm civarındadır. Burada istisna, çok nadir olarak bulunan çift kapılı veya tam ankastre derin donduruculardır.

 

Tezgahaltı Derin Dondurucular:

Tezgahaltı derin donduruculardan bahsederken yaklaşık 88 cm yüksekliği olan bir ürün türünden bahsediyoruz. Bu yükseklikten dolayı zaten bu cihazlar rahatlıkla tezgah altına yerleştirilebiliyor. Bu tür cihazlar genellikle kendilerine ait bir dolap ya da kabine ihtiyaç duymazlar ve serbest bir biçimde yerleştirilirler, ön cephelerine de mutfak kaplaması ile aynı olan bir kapak yerleştirilir. Birçok kompakt cihaz, tutma sapları söküldüğü taktirde tezgah altına yerleştirilebilir bu arada.

 

Bağımsız Derin Dondurucu:

Bağımsız derin dondurucular herhangi bir yere yerleştirilebilir. Son derece şık bir dış ve ön kısımları vardır ve farklı varyasyonlar, renkler, şekiller ve boyutlarda modeller mevcuttur. Bunlara örnek vermek gerekirse, dahili buz makinesine sahip modellerden, çift kapılı derin donduruculara kadar çeşitli modelleri var.

 

Dondurucu:

Dondurucular hala çok popüler ve her süpermarkette bu cihazları cam kapaklı olarak bulabilirsiniz. Bu cihazların yükseklikleri derin donduruculardaki kadar yüksek değildir, kapakları yukarıya doğru açılır ve oldukça geniş bir depolama alanı sunarlar. Ancak bu modeller her zaman çok pratik olmayabilir, çünkü dondurucuya yerleştirdiğiniz ürünleri, cihazın yapısından dolayı üst üste istiflemek zorunda kalıyorsunuz, tabi haliyle bulmak istediğiniz ürünleri hemen bulamayabilir ve aramak zorunda kalabilirsiniz. Buna karşılık, çekmeceli modeller çok daha pratiktir.

 

Buzdolabı-Dondurucu Kombinasyonu:

Buzdolabı-Dondurucu karışımı aletlerin her türlüsü piyasada mevcuttur. Bunları hem bağımsız ünite hem de ankastre olarak da bulabilirsiniz. Burada, buzdolabı ve dondurucu bir tek alette birleştirilmiştir. Bunlar bazen esnek iklim bölgesi düzenlemesine bile sahip olabiliyorlar. Ancak, bu tür cihazlar çoğunlukla “buzdolabı” kategorisi altında listelenmektedir.

 

Bir Derin Dondurucunun Faydalı Fonksiyonları

 

Üreticiye ve modele bağlı olarak, bir dondurucu farklı işlevlerle donatılabilir. Sizi en son teknolojik gelişmelerden haberdar etmek adına, en yaygın özellikleri kısaca burada sunmaya çalışacağız, böylece fiyat karşılaştırması yaparken, cihazların sizin uygun için hangi özelliklere sahip olduğuna da dikkat etmiş olursunuz. Bunun dışında dilerseniz kullanıcı yorumları da son derece faydalı bir kaynak olabilir ve satın alma kararınıza olumlu etki sağlayabilir.

 

Hızlı dondurma fonksiyonu:

Bu, genellikle bir düğmeye veya zamanlayıcıya basılarak açılabilen bir özelliktir. Dondurucu, bu özellik kullanıldığında, yeni eklenen yiyecekleri hızlı ve dolayısıyla özellikle zarar vermeden dondurmak için normalden çok daha hızlı soğutma yapar. Bu fonksiyon bir düğme aracılığıyla başlatıldıysa, bu düğmeyi tekrar kapamayı unutmamanız gerek, aksi taktirde enerji tüketiminiz gereksiz yere yüksek olur.

 

Fresh Sense:

Bu teknoloji sıcaklık dalgalanmalarını azaltır ve böylece içerideki yiyeceklerin sürekli olarak düşük bir sıcaklıkta kalmasını sağlar.

 

Kendinden buz çözme:

Cihaz kendi buzunu çözerse, soğutma çubuklarında buz oluşumu etkili bir şekilde önlenir ve aynı zamanda enerji tüketiminin düşük kalması sağlanır, çünkü borularda buz birikirse, cihaz önemli ölçüde daha yüksek bir güç sarf etmek zorunda kalır. Bu nedenle, bu teknik aynı zamanda No-Frost olarak da adlandırılır. Bu özelliğin satın alacağınız bir cihazda olmasını mutlak surette tavsiye ederiz.

 

Dokunmatik Kontrol:

Birçok cihaz dokunmatik kontrol ve gerekirse ekran aracılığıyla çok rahat bir kullanma imkanı sunar. Özellikle dik olarak duran cihazlarda bu dokunmatik ekran ön cephede, yani kapak üzerinde yer alır, böylece bilgileri rahatça okuyup ekranı kolaylıkla kumanda edebilirsiniz.

 

Alarm fonksiyonu:

Cihazda bir alarm fonksiyonu mevcut ise, cihaz olası bir ısı yükselmesi durumunda, örneğin kapı düzgün kapatılmadıysa, bir alarm sinyali verir. Bu, kapıyı kapatmanız için bir hatırlatıcı işlevi görür ve gereksiz enerji tüketimine katkısı büyüktür.

 

Enerji tüketimi

 

Ucuz bir dondurucu mu yoksa yüksek kaliteli bir model mi tercih edeceğinizden bağımsız olarak her zaman dikkat etmeniz gereken en önemli nota düşük ve verimli bir enerji tüketimidir. Bu emerji tüketimi, yılda kWh (kilo-watt saat) cinsinden ifade edilir ve bunun sonucunda her cihaza bir enerji verimliliği sınıfı atanır. A+++ cihazları burada en ekonomik olanlardır. Günümüzde ucuz cihazlarda bile A+ veya hatta A+++ enerji verimliliği sınıfı bulunabilir. Bu nedenle, verimlilik sınıfı B ve hatta C olan bir cihaz satın almaya artık gerek yoktur, çünkü güç tüketimi A+++ cihazlarından önemli ölçüde daha yüksektir.

Kapasiteye bağlı olarak, bir A+++ cihazının yıllık tüketimi ortalama 157 kWh civarındadır. Bu hesaplamaya göre yıllık enerji tüketimi yaklaşık 40 Euro civarındadır. Daha eski cihazlar veya enerji verimliliği sınıfı A veya daha düşük olan bir model 400 kWh veya daha fazla enerji tüketebilir ve yılda 100 avro elektrik tüketebilir. Buna göre, daha verimli bir cihaz için ödenecek küçük bir ek fiyat çok hızlı bir şekilde kendini amorti eder.

Bununla birlikte, kesin tüketimin kullanım türüne de bağlı olduğunu unutmamak gerekir. Örneğin tam dolu bir dondurucu neredeyse boş bir dondurucudan daha az enerji kullanır. Dış sıcaklığın da önemli bir etkisi vardır. Bu nedenle cihaz doğrudan güneş ışığında durmamalıdır. Ayrıca, içeride hiçbir borunun buzlanma yapmadığından emin olmalısınız.

 

 

Abone ol
Notify of
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status