En iyi HDMI-Splitter

Son güncelleme: 23.07.24

Bu web sayfası okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sayfada bulunan linkler üzerinden alışveriş yaptığınızda bunun karşılığında küçük bir komisyon alırız. Hakkımızda daha fazla

 

HDMI-Splitter Satın Alma Rehberi – 2024

 

Eğer bir HDMI-Splitter satın almak isterseniz, bu ürün grubunda son derece geniş bir ürün yelpazesi ile karşı karşıya kalacağınızı bilmenizde büyük fayda olduğunu belirtmek gerekir. Eğer ki en iyi HDMI-Splitter markası hangisi diye öğrenmek istiyorsanız, ilk önce yapmanız gereken şey, elbette detaylı bir ürün araştırması olacaktır.     Bundan sonra atılacak adım ise piyasada bulunan ürünlerin fiyatları açısından bir karşılaştırma yapmak olacaktır.  Bu tür bir araştırma ve karşılaştırma işlemi esnasında ise ürünleri mutlaka özellikleri, malzeme ve işçilik kalitesi açısından ele almanızı tavsiye ederiz. Karşınıza çıkan ilk ucuz ürünü satın almadan önce ise mutlaka diğer kullanıcıların yapmış oldukları yorumları ve değerlendirmeleri de detaylı bir biçimde ele almanızı tavsiye ederiz. Bu şekilde en doğru satın alma kararını son derece basit bir biçimde ve fazla vakit kaybetmeden verebilme imkanına erişmiş olursunuz. Sizler için yapmış olduğumuz testin sonucunda, farklı kategorilerden ve farklı fiyat aralıklarından belirlenmiş olan 2024 yılının en iyi HDMI-Splitter modellerinin yer almış olduğu en iyi 5 listemize ait bir genel bakışı bu yazımızın sonunda bulabilirsiniz. Buradan edineceğiniz faydalı bilgiler ışığında satın alma kararınızı kolay bir biçimde verebileceğinizi ve böylece hem zamandan tasarruf edeceğinizi hem de gereksiz yere yorulmadan en doğru tercihte bulunabileceğinizi temenni ederiz. 

İşlevsellik ve uygulama alanları

 

Tabii ki, amaçlarınız için hangi cihazın en iyi HDMI splitter olduğunu öğrenmek istiyorsanız, öncelikle cihazların tam olarak nasıl çalıştığını ve bunları tam olarak ne için kullanabileceğinizi anlamalısınız. Belirli bir model için bir öneri, yalnızca ihtiyaçlarınıza da uygunsa mantıklıdır.

Temel olarak, bir HDMI splitter, birden fazla cihazı bir HDMI etkin terminale (TV’niz gibi) (veya tam tersi) bağlamanıza olanak tanır. Örneğin, TV’nizde yalnızca iki HDMI bağlantı noktanız varsa, ancak alıcınızı, oyun konsolunuzu ve Blu-Ray oynatıcınızı bağlamak istiyorsanız, başka bir oynatıcıya geçtiğinizde her zaman kabloları yeniden bağlamanız gerekir. Bunu önlemek için bir HDMI splitter kullanılabilir. Bu şekilde, birden fazla HDMI özellikli cihaz, yalnızca tek bir HDMI bağlantısı kullanılarak görüntüleme cihazına bağlanabilir. Bu, cihazlar arasında geçişi kolaylaştırır. Ya bir anahtar vardır ya da o anda aktif olan cihaz otomatik olarak yönlendirilir. Yani bir splitter, birden fazla cihazı bağlamak için bir HDMI dağıtıcısıdır.

Bununla birlikte, farklı yönler olduğuna dikkat edilmelidir, çünkü sonuçta en az iki kullanım durumu vardır: ya birden fazla oynatıcıyı tek bir görüntüleme cihazına bağlamak istersiniz ya da bir oynatıcıyı birden fazla görüntüleme cihazına bağlamak istersiniz. Örneğin, Blu-Ray oynatıcınızdan gelen sinyali bir TV’de mi yoksa diğer cihaza mi vermek istediğinizi seçmek için splitter kullanabilirsiniz. Bu arada, her iki cihazda da paralel çıkış genellikle mümkün değildir.

 

HDMI splitter modelleri

 

Bir ön seçim yapmak için öncelikle bir HDMI splitter tipine karar vermelisiniz. Aşağıda sizin için üç ana modeli kısaca özetledik.

Basit splitter: Basit bir HDMI splitter, bir giriş ve birden çok çıkış sağlar. Genellikle sadece iki çıkış vardır, ancak üç veya daha fazla çıkışa sahip cihazlar da bulunur. Bu, içeriği görüntülemek için hangi ekranı, projektörü veya monitörü kullanmak istediğinize bağlı olarak bir giriş sinyalini farklı oynatma cihazlarına yönlendirmenize olanak tanır.

HDMI Anahtarı: Basit splitter ile karşılaştırıldığında, bir HDMI anahtarı yalnızca bir HDMI çıkışı, ancak birden çok giriş sunar. Bu, HDMI çıkışlı birden çok oynatıcının görüntüleme cihazındaki yalnızca bir HDMI bağlantı noktasına bağlanmasına izin verir.

Matrix adaptörü: Matris adaptörü ile anahtar ve ayırıcı tek bir cihazda birleştirilir. Buna göre, burada hem çoklu girdiler hem de çoklu çıktılar bulunur. Bu şekilde, cihazı farklı uygulamalar için kullanmak istiyorsanız esnek kalırsınız. Diğer modellerle karşılaştırıldığında, bir matrix adaptörü genellikle çok daha pahalıdır.

Basit bir HDMI Y adaptörü bile bir HDMI sinyalini ikiye bölebilir, ancak gerçek anlamda bir splitter değildir.

Ekipman ve fonksiyonlar

 

Çeşitli splitter işlevleri, desteklenen video ve ses biçimleri ve ayrıca işlemeleri bakımından farklılık gösterir. Beklentiniz ne kadar yüksek ise, ayırıcı veya anahtarla 4K, 3D veya HDR içeriği de iletebildiğinizden o kadar emin olmalısınız. Bu, daha fazla uzatmadan tüm modellerde mümkün değildir. Elbette, TV’niz Yüksek Dinamik Aralık, 3D veya 4K’yı desteklemediği için bu tür özelliklere ihtiyacınız yoksa, basit ve ucuz bir HDMI splitter da amaçlarınız için mükemmel bir şekilde yeterli olacaktır. Tam çözünürlüklü UHD desteğine özellikle değer verenler, yalnızca UHD’nin, yani 4K’nın değil, aynı zamanda HDCP’nin de (bir şifreleme sistemi) desteklendiğinden emin olmalıdır.

Ayırıcıya daha fazla cihaz bağlamak istiyorsanız – örneğin eski bir projektör – RGB bağlantı noktası olan bir HDMI splitter satın almak da mantıklı olabilir. Modern cihazlarda bazen ek cihazları bağlamak için bir DVI veya başka bir bağlantı noktası bulunur. Bir HDMI sinyalinin ses sinyalini filtrelemek ve yeniden yönlendirmek isterseniz, splitter yardımcı olmayacaktır. Burada bir HDMI Audio Extractor kullanmanız gerekir, ancak cihaza bağlı olarak aynı zamanda bir splitter görevi de görebilir.

Ses sinyallerini kayıpsız iletmek için HDMI splitter ‘ın ARC’yi desteklediğinden emin olmanız gerekir. Bazı eski modellerde veya çok basit modellerde bu işlev yoktur, bu nedenle ek bir ses bağlantı kablosu kullanılması tavsiye edilebilir.

Örneğin, oturma odasında ve alternatif olarak ikinci kattaki yatak odasında da HDMI sinyalini bir kez oynatmak için uzun kablolar kullanıyorsanız, aralarına bir tekrarlayıcı bağlamak mantıklı olabilir. Kural olarak, sinyal kalitesi yaklaşık 20 metrelik bir kablo uzunluğunda azalır. Bazı splitter’lar ayrıca farklı sinyaller arasında geçiş yapmayı kolaylaştıran bir uzaktan kumandaları vardır. Böylece kaynağı cihaz üzerinde manuel olarak değiştirmenize gerek kalmaz, koltuktan veya yataktan rahatlıkla yapabilirsiniz.

 

5 En İyi HDMI Splitter (Test) 2024

 

Abone ol
Notify of
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status