En iyi lazer yazıcı
Bu web sayfası okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sayfada bulunan linkler üzerinden alışveriş yaptığınızda bunun karşılığında küçük bir komisyon alırız. Hakkımızda daha fazla
Lazer Yazıcı Satın Alma Rehberi – 2024
Ne kadar çok yazıcı çıktısı aldığınıza bağlı olarak bir lazer yazıcı almayı da düşünebilirsiniz. Ancak, yazıcıdan az miktarda çıktı alıyor bile olsanız yine de buna değer, çünkü bu cihazlar toner kullanmaktadır ve haliyle kartuşlardaki renklerin kuruması gibi sorunlarla bu cihazlarda karşılaşmıyorsunuz. Ama bir kampanya ya da indirimde karşınıza çıkan ilk ucuz cihazı almamanızı tavsiye ederiz, çünkü piyasada birçok lazer yazıcı markası var ve bu sayede farklı özelliklere sahip cihazlardan oluşan kocaman bir ürün gamı ile karşılaşabiliyorsunuz. Araştırmanızı yapın, ne gibi özellikler aradığınızı belirleyin ve ilk elemenizi buna göre yapmaya çalışın. 2020’nin en iyi 5 lazer yazıcıların yer aldığı listemizde satın alma kararınızı kolaylaştıracak bir genel bir bakış bulacaksınız.
Lazer yazıcıların mürekkep püskürtmeli yazıcılara kıyasla avantajları ve dezavantajları
Eskiden lazer yazıcılar yüksek satın alma maliyetleri nedeniyle özel sektör için pek de cazip değildir. Satın alım fiyatları önemli ölçüde düştüğü için günümüzde durum artık böyle değil. Genel olarak, lazer yazıcılar mürekkep püskürtmeli yazıcılardan daha keskin ve daha iyi bir kontrasta sahip baskılar sağlar. Ancak, sayıca fazla fotoğraf baskısı alırsanız bu geçerliliğini yitirmektedir. Fotoğraflar için, mürekkep püskürtmeli yazıcılar renkleri karıştırma özelliği nedeniyle ciddi oranda daha iyi sonuçlar verebilmektedir. Doğru kararı vermek için ne tür baskıların yoğunlukta olacağını düşünüp, kararınızı ona göre vermelisiniz. İş amacıyla alınacak profesyonel çıktılar için, baskılar daha temiz ve profesyonel göründüğü için bir lazer yazıcıdan faydalanmanız kaçınılmaz görünmektedir. Ayrıca, boya kağıda sıkıca yapışıp bağlandığı için, herhangi bir lekelenme ya da nem durumunda silinme gibi durumlar da ortaya çıkmıyor.
Baskı hızı açısından, lazer yazıcılar diğer yazıcılar ile kıyas yapıldığında daha iyi sonuçlar vermekte. Her ay, alınan baskı sayısı arttıkça, makine üzerindeki yük de doğal olarak artıyor. Bu nedenle size verebileceğimiz önemli bir tavsiye, muhtemelen yapılacak siyah beyaz ve renkli baskı sayısını belirleyip, buna göre araştırma yapıp bir cihazda karar kılmanız olacaktır. Ancak sadece ara sıra baskı alınacaksa, bu tavsiyeyi göz ardı edebilirsiniz.
Sadece belgeleri yazdırmak için, siyah beyaz bir yazıcı genellikle yeterlidir. Piyasada siyah beyaz mürekkep püskürtmeli yazıcılar artık pek fazla bulunmamakla birlikte, siyah beyaz lazer yazıcılara genellikle düşük maliyetli fiyatlarından dolayı özel kullanımda çok sık rastlanabilir. Ancak burada baskı alma esnasında esneklik açısından oldukça sınırlı olacağınızı unutmayın. Birden çok renge sahip grafikler, görüntüler veya bileşenler siyah beyaz yazdırılırken kalite ve anlaşılabilirlik açısından kayba uğrayabilir. Renkli bir lazer yazıcı satın almanın sizin için faydalı olup olmadığı ve sonuçta hangi modelin sizin için en iyi lazer yazıcı olacağı kararı büyük ölçüde yazdırma davranışınıza ve ağırlıklı olarak yapılacak çıktı türlerine bağlıdır.
Yazdırma seçenekleri ve bağlantı türleri
Çok fonksiyonlu bir ekipmana sahip renkli lazer yazıcılar, birinci sınıf yazıcılardır. Bu hem özel sektörde hem de ofiste birçok meslek için en uygun donanımlara sahip olan cihazlar oldukları anlamına gelir. Faks, baskı ve kopyalamaya ek olarak, ofis için en iyi lazer yazıcı LAN veya WLAN üzerinden ağa bağlanma özelliğine de sahip olmalıdır. Modern cihazlarda genellikle Bluetooth veya NFC teknolojisi de bulunur, bu sayede bilgisayarınıza geçmeden doğrudan akıllı telefonunuzdan veya tabletinizden yazdırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. SD kart yuvaları ve USB bağlantı noktaları, kayıtlı bir belgeyi hızlı bir şekilde yazdırmak veya bilgisayarınıza indirmek zorunda kalmadan kameradan bir fotoğraf yazdırmak istiyorsanız hala son derece sevilen bir özelliktir.
Kesinlikle bu özelliklerin tümü ev kullanıcıları için gerekli değildir, bu nedenle birçok ev kullanıcısı bir faks özelliğine ihtiyaç duymaz. Ancak bununla birlikte, ekipman ve bağlantı ile kullanım olanakları artar. Kendinizi mevcut yazdırma ihtiyaçlarınıza göre değerlendirin ve satın alma kararınızı bu şekilde vermeye alışın. Yazıcıyı ev ağınıza entegre ederek, ana bilgisayar ile uğraşmak zorunda kalmadan herhangi bir cihazdan yazdırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Dolaysız olarak mobil cihazdan doğrudan baskı alabilme olasılığı da iş akışı için büyük bir rahatlık olabilir, ancak bu özellik ev tipi kullanımda çok ama çok nadiren kullanılmaktadır. WLAN ağına entegrasyon sayesinde, yazıcı doğrudan herhangi bir aygıta bağlı değildir, ancak doğrudan WLAN yönlendiricinize bağlanır.
Bazı yazıcılar ayrıca çift taraflı baskı yapabilme özelliğine sahiptir, böylece bir sayfanın iki tarafına da aynı anda yazdırılabilir. Ancak bu bahsi geçen çift taraflı yazdırabilme özelliğine sahip lazer yazıcılar oldukça pahalı olabilmektedir, bu nedenle ev kullanımı için pek de mantıklı bir seçenek gibi durmuyor.
İşletim maliyetleri ve satın alma fiyatı
Lazer yazıcının satın alım fiyatı başlangıçta bir mürekkep püskürtmeli yazıcıdan daha yüksek olsa da bu dezavantaj önemli ölçüde daha düşük işletim maliyetleri nedeniyle zamanla dengelenir.
Ev kullanımı için ucuz bir lazer yazıcı almayı düşünüyorsanız, satın almadan önce toner ve sarf malzemelerinin neden olacağı maliyetlere de bir göz atmanızı öneririz. Dilerseniz, yardımcı olması açısından, bu konuda kullanıcı yorumları da dikkate alınabilir. Bunlar üreticiler ve modeller arasında karşılaştırıldığında birbirinden önemli ölçüde farklıdır.
Şüphe durumunda, baskı hacminize bağlı olarak 2 yıllık bir süre için en uygun toplam maliyeti sunan bir cihazda karar kılmalısınız. Çok az baskı yapıyorsanız eğer, yazıcı ile birlikte aldığınız ilk siyah beyaz toner kartuşunu sorunsuzca iki yıla kadar bile kullanabilirsiniz. İyi bir tek renkli yazıcının 50 Euro’dan itibaren satın alınabileceği gerçeği göz önüne alındığında, bu konuda uzun süre düşünmenize gerek yoktur. Renkli bir lazer yazıcıda bile, ayrı bir siyah toner kullanılması nedeniyle siyah beyaz baskının maliyeti son derece düşüktür.
Hatta mürekkep püskürtmeli yazıcıdan önemli ölçüde daha düşük. Öte yandan renkli baskı alırken bir mürekkep püskürtmeli yazıcı ile oluşan sayfa başı maliyet lazer yazıcıda daha düşük kalmaktadır. Tabi bir tonerin rahatlıkla 100 Euro’nun üzerinde bir fiyatla satılabileceğini lütfen aklınızdan çıkarmayın. İyi birçok fonksiyonlu renkli lazer cihaz için harcamanız gereken rakam yaklaşık 300 ila 400 Euro arasında olacaktır. Fiyat karşılaştırma noktasında ise mürekkep püskürtmeli bir cihaz daha iyi sonuçlar verir.