En iyi MP3 Çalar

Son güncelleme: 29.03.24

Bu web sayfası okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sayfada bulunan linkler üzerinden alışveriş yaptığınızda bunun karşılığında küçük bir komisyon alırız. Hakkımızda daha fazla

 

MP3 Çalar Satın Alma Rehberi – 2024

 

Bir MP3 çalar arıyorsanız eğer, piyasada bulunan hangi MP3 çalar markası var ve hangi modeller bulunabilir, önce onu bir araştırmanızı tavsiye ederiz. Ancak, piyasada bulunan model sayısı çok fazla ve MP3 çalarlar ok farklı özellikler ve donanımlara sahip olabildiklerinden, ne tür bir MP3 çalar satın almak istediğinizi ve cihazda ne tür bir medya çalmak istediğinizi önceden düşünmeniz gerek. Sonrasında fiyat karşılaştırma adımına geçtiğinizde ise cihazlarda bulunan çeşitli fonksiyon ve özellikleri kesinlikle göz önünde bulundurmalısınız, çünkü her cihaz birbiri ile aynı değildir, hatta tam tersi aralarında büyük farklılıklar olabilmektedir. Satın alma kararınıza katkıda bulunabilecek 2024’deki en iyi 5 MP3 çalar listesinden destek alabilirsiniz. Bu listede önerilen cihazları, fiyatlarıyla birlikte görebilir ve iyi bir fiyat-performans oranı sunan cihazları detaylarıyla inceleyebilirsiniz.

 

MP3 çalar türleri

 

En iyi MP3 çalar olarak adlandırılabilecek bir cihaz ne yazık yoktur. Her cihazın avantajları ve dezavantajları vardır. MP3 çalarlar Apple’ın ürettiği iPod sayesinde, CD çalarlar ve taşınabilir Discman’lerin ardılları olarak popüler oldu. Diğer üreticilerin MP3 çalarlarıyla karşılaştırıldığında, bir iPod ile sadece iTunes çalma listenizde bulunan müzik verilerini çalabilirsiniz. Diğer modeller burada daha özgürdür, böylece herhangi bir MP3 parçasını kolayca çalabilirsiniz.

Temelde iki tür MP3 çalar arasında ayrım yapılır. Her şeyden önce, çok ucuz ve kullanışlı olan ve herhangi bir pantolon veya ceket cebine kolayca sığabilen çok küçük ve kompakt cihazlardan bahsetmekte fayda var. Farklı şarkılar arasında geçiş yapmak veya belirli bir şarkıyı seçmek oldukça zahmetli olabileceğinden, bu model genellikle kullanım açısından dezavantajlıdır.

Buna ek olarak, mevcut parça veya klasör bilgilerinin tasvir edilebileceği küçük bir ekrana sahip (kısmen dokunmatik ekranlı) modeller de vardır. Bu, kullanımı büyük ölçüde basitleştirir ve klasörler ya da tekli parçalar hakkında genel bir bakış elde etmek açısından oldukça kullanışlıdır. Bazı durumlarda, albüm kapakları veya diğer görüntü verileri ekranda da görüntülenir.

Burası da o anlamda müzik çalmaya ek olarak görüntü veya video verilerini de oynatabilen MP4 oynatıcılara geçişi temsil eder. Ancak bu geçiş kısmı çok da net değildir açıkçası, çünkü her ekranlı MP3 çalar mutlaka bir MP4 çalar olmak zorunda değildir. Öte yandan, herhangi bir MP4 çalar da MP3 çalar olarak adlandırılabilir. Çoğu zaman, ekran nedeniyle, pil tüketimi basit MP3 çalarlardan daha yüksektir. Bu nedenle tavsiyemiz, öncelikle tek bir çalma listesini karışık olarak veya “sonraki” ve “önceki parça” işlevleriyle oynatmanın yeterli olup olmayacağını veya ek işlevler kullanmayı tercih edip cihazda küçük bir ekran isteyip istemediğinizi düşünmeniz olacaktır. İlk durumda, küçük, kompakt ve ucuz bir MP3 çalar sizin için doğru olanıdır. İkinci durumda, akıllı telefonunuzun bu işlevi zaten yerine getirip getiremeyeceğini veya spor için veya hareket halindeyken bir cihaz kullanmak isteyip istemediğinizi düşünmelisiniz. Şu ana kadar yazdıklarımızdan da anlaşılabildiği gibi bu ürün klasmanında inanılmaz büyük bir ürün çeşitliliği var ve ne istediğinizi net olarak bilmiyorsanız, o zaman doğru ürünü bulmanız çok zor olacaktır. Bu nedenle gereksinimlerinizi net olarak belirleyin ve mutlaka kullanıcı yorumları açısından bir araştırma yapın. Bu kararınızı vermenizi kolaylaştıracaktır.

 

Oynatma formatları

 

Çoğu cihaz, salt MP3 formatına ek olarak WAV, WMA, OGG, AAC ve buna benzer diğer ses dosyası formatlarını da oynatabilir. MP4 çalar ile karşılaştırıldığında, salt bir MP3 çalar ise videoları desteklemez. Ekranlı küçük modeller bile video dosyalarını desteklemeyebilir. Özellikle düşük işlemci performansı ile videoların oynatılması mümkün olmayacaktır. Bu arada, birçok MP4 çalar, görüntülerin oynatılabilmesi için videoların önce özel sıkıştırılmış bir formata dönüştürülmesini gerektirir.

Bazı modeller, radyo istasyonlarını dinlemeyi desteklese bile, bu tarz bir özellik düşük fiyat segmentinde ancak çok nadiren bulunabilir. Çoğu MP3 çaların radyo kanallarını dinleyebilme fonksiyonu yoktur.

Yapmış olduğumuz test, daha pahalı oynatma cihazlarının genellikle daha geniş format seçenekleri ile oynatma özelliğine sahip olduğunu, ancak basit cihazların çoğunlukla MP3 veya WMA ile sınırlı olduğunu gösterdi. iTunes çalma listenizden ses dosyalarını çalmak istiyorsanız, cihazın AAC formatıyla uyumlu olması gerekir. Sesli kitaplar AAX formatında saklanır.

Ekranlarda küçük videolar oynatmak istiyorsanız, MP4 dosyalarının oynatılabileceğinden emin olmanız önerilir, böylece videoları aktarmadan önce uyumlu bir formata dönüştürmek zorunda kalmazsınız.

Kullanılabilirlik ve ek fonksiyonlar

 

Kullanım kolaylığı açısından, cihazlar birbirinden önemli ölçüde farklıdır. Ekransız basit cihazların çalışması bazen hantal olsa da, diğer modellerde daha büyük bir ekran bulunur ve klasör yapıları arasında geçiş yapmanıza imkan tanırlar. Bu nedenle, kullanım alışkanlıklarınıza önem vermelisiniz. Çoğunlukla tek bir oynatma listesi kullanıyorsanız ve klasörler ve farklı listeler arasında geçiş yapmak istemiyorsanız, karmaşık ve büyük bir model satın almak sizin durumunuzda pek de gerekli değildir.

Spor, seyahat sırasında veya yüzme havuzunda veya saunada kullanmak için oldukça ucuz bir model kullanmanız önerilir. Eğer bir yerde unutur ya da otobüste veya trende bırakırsanız, zararınız büyük olmaz. Basit cihazların daha uzun olan pil ömrü hafife alınmamalıdır. 15 Euro’nun altında satılan çok ucuz modeller genellikle sadece küçük ve basit bir pil sunsa da, ekranın olmaması nedeniyle güç tüketimi son derece düşüktür. Yani en azında şarkı ismi veya sanatçıyı görüntülemek için küçük bir LCD veya LED ekranlı bir MP3 çalar satın almadığınız sürece. Bu tür ekran çok az güç tüketir. Ancak, burada her zaman dikkat etmeniz gereken nokta MP3 çaların pil ile değil de şarj edilebilir pil ile çalışma hususudur Aksi takdirde, sık kullanımla birlikte cihazın kullanım maliyeti katlanacaktır.

Hemen hemen tüm modellerde – düşük fiyat segmentinde bile – bir SD veya MicroSD kart yuvası bulunur. Bununla birlikte, bazı cihazlar yalnızca MP3’lerinizi USB kablosuyla aktarabileceğiniz dahili bir bellek ile çalışır.

 

 

 

Abone ol
Notify of
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status