En iyi oyuncu kulaklığı

Son güncelleme: 12.09.24

Bu web sayfası okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sayfada bulunan linkler üzerinden alışveriş yaptığınızda bunun karşılığında küçük bir komisyon alırız. Hakkımızda daha fazla

 

Oyuncu Kulaklığı Satın Alma Rehberi – 2024

 

Eğer bir oyuncu kulaklığı satın almayı düşünüyorsanız, önceden kendinizi iyi bir şekilde bilgilendirmelisiniz, çünkü piyasada çok fazla oyuncu kulaklığı markası var ve her birinin de çok sayıda modeli olduğundan kafanız karışabilir. İster yüksek kaliteli ister düşük fiyatlı bir oyuncu kulaklığı arıyor olun, satın almadan önce işçilik ve ses gibi birkaç önemli kriterin yanı sıra cihazların özelliklerini de göz önünde bulundurmalısınız. Ayrıca, dahili mikrofonlu bir oyuncu kulaklığı mı yoksa sadece bir oyuncu kulaklığı ve harici bir mikrofon mu satın almak istediğinizi de iyi düşünmelisiniz. Satın alma rehberimizi takiben, hangi kulaklık markası modelinin amaçlarınız için en uygun oyuncu kulaklığı olduğuna karar verebilmeniz için 2024 yılının en iyi oyuncu kulaklıklarına genel bir bakış bulacaksınız.

 

Oyuncu kulaklıklarının ve headsetlerinin donanım özellikleri

 

Müzik dinlemek için kullandığınız klasik bir kulaklık ile karşılaştırma yapıldığında, bir oyuncu kulaklığından beklenti çok daha farklıdır aslında. Bu nedenle, size verebileceğimiz en iyi tavsiye, oyuncular için özel olarak tasarlanmış bir kulaklık kullanmaktır. Basit bir giriş seviyesi modeli doğrudan fiyat karşılaştırmasında daha iyi performans gösterse de yaptığımız testin sonunda gördük ki, iyi bir performans için bir oyuncu kulaklığı almaya kesinlikle değer.

Oyuncu kulaklığında göze çarpan en temel fark, diğer kulaklıklarda olduğu gibi kulak içi ya da kulak üstü bir değil de daha çok tüm kulağı saran bir yapıya sahip olmasıdır. Bu sayede saatler süren oyun seansları boyunca kulaklık konfor ve kaliteli bir ses deneyimi sunar. Buna ek olarak, oyuncu kulaklıklarının özellikle sağlam olması gerekir, çünkü bazen gün içinde defalarca veya sık sık takılırlar veya tekrar çıkarılırlar, bu nedenle sadece ara sıra müzik dinlemek için kullanılan modellerden çok daha dayanıklı olmak zorundalar. Bu konuya daha hakim olabilmek adına dilerseniz kullanıcı yorumları incelemesi yaparak da hareket edebilirsiniz.

Oyuncu kulaklıkları çoğu zaman dahili bir mikrofona sahipler, bu tarz bir ürün bu arada oyuncu headset olarak da adlandırılıyor. Çevrimiçi oyunlarda oyuncular arası sesli iletişimin mümkün olduğu bu zamanlarda konsol ile oyun oynarken bile artık mikrofonsuz kulaklık kullanım mümkün değilmiş gibi görünüyor. Kulaklığın ses açma veya kapama ya da ortam sesi engelleme gibi özellikleri doğrudan kulaklık üzerinde bulunan düğmeler ile ayarlanır. Birçok kulaklık modelinde kablo üzerinde bulunan ve uzaktan kumanda olarak adlandırılan bir birim ile cihaz kontrol edilir, ancak oyuncu kulaklık modellerinde bu işlem genellikle kulaklıkların birinin üzerinde bulunan kontrol elemanları vasıtasıyla yapılır. Oyuncu kulaklıklarının yüksek bir kullanım konforu sunması gerektiğini belirtmeye gerek yok. Burada, kulaklığın sünger kısmını iyice incelemekte fayda var, çünkü burası özellikle ucuz modellerde en çok sıkıntı yaratan kısım oluyor. En iyisi sağlam bir mikrofiber kumaş veya suni deriden üretilmiş ve iyi işlenmiş bir ürün tercih etmek olacaktır.

 

Ses Kalitesi

 

Daha önce de belirtildiği gibi, dayanıklı bir model satın almak istiyorsanız yüksek kaliteli işçilik büyük bir rol oynamaktadır. Ancak, bunun sağlanması için, sadece çerçeve ve kulaklık kısımları değil, kullanılan teknik malzemelerin de dört dörtlük olması gerek. Ayrıca, kabloların da çok iyi korunmuş olduğuna dikkat edilmelidir, böylece hışırtı veya çatırtı tarzı sesler engellenmiş olur.

Ses kalitesi söz konusu olduğunda, yüksek kaliteli bir oyuncu kulaklığının bile, işi sadece kulaklık üretmek olan bir kulaklık üreticisinin sağlayabileceği kalitenin aynısını sunamayacağını lütfen unutmayın. Hal böyle olunca iyi bir kulaklığın yanında bir de mikrofon almak gerekecektir. Genel olarak kabul gören görüş, empedans ne kadar yüksek olursa, ses deneyimi de o kadar iyi olur, şeklindedir. Bununla birlikte, optimum ses kalitesi için, ihtiyacınız olan güce, yani ayrı bir ses kartına veya bir DAC gerekir, çünkü empedans port kaynağına ne kadar yakın olursa o kadar iyi olur. Düşük empedanslı modeller daha az güç gerektirir. Bu nedenle, örneğin, akıllı telefonlar için kullanılan kulaklıklar 25 ohm’dan daha düşük empedans değerlerine sahiptir. Bu nedenle bağlantı kaynağı ne kadar iyi olursa, kulaklıklar o kadar iyi olmalıdır. Çok düşük empedanslı bir modeli bir ses kartına veya DJ mikserine bağlamak çok matıklı değildir, çünkü bu, kulaklıklara yüksek ses söz konusu olduğunda, çok daha hassas olduklarından büyük ölçüde zarar verecektir. Kulaklık üreticileri, genelde, sürücüleri, yani kulaklıklardaki ses dönüştürücüyü optimize etmeye daha fazla odaklanırlar. Bu daha net ve daha dolgun bir ses sağlar.

Birçok oyun için kulaklıkların iyi bir ortam sesi deneyimi sağlaması önemlidir. Bunun için 5.1 veya 7.1 headsetleri daha uygundur. Bu sayede, 3D oyunlarda sesin nereden geldiğini anlamak daha kolay olur. Bu özellik de oyun esnasında küçümsenmemesi gereken bir avantajı beraberinde getirebilir.

Oyuncu headseti mi yoksa oyuncu kulaklığı ve harici mikrofon mu?

 

En yüksek ses kalitesine büyük önem veren herkes öncelikle iyi bir kulaklığı tercih etmelidir. Bununla birlikte, bu sadece yüksek empedanslı bir model seçilirse ve bağlantı için karşılık gelen yüksek kaliteli bir ses çıkışı kaynağı varsa faydalıdır. Daha sonra ayrı bir ayaklı mikrofon seçilebilir, böylece bir oyuncu headsetinde bulabileceğiniz mikrofondan çok daha kaliteli bir mikrofon elde etmiş olursunuz. Bir headset ile karşılaştırma yapıldığında doğal olarak biraz daha yüksek bir harcama yapmış olursunuz. Yüksek kaliteli bir modeli tercih ettiğinizde ise karşılığında ses ve konuşma kalitesinde son derece güzel sonuçlar alırsınız.

Ancak, mikrofonun dahil olduğu oyuncu headsetlerinin de avantajları yok değil. Böylesi bir hepsi bir arada çözümün kullanımı daha rahat ve kolaydır. Buna ek olarak, stand mikrofonlu kulaklıklara kıyasla daha fazla masa alanına sahip olursunuz. Buna ek olarak, bir oyun headseti bir ses kartı gerektirmez, çünkü dahili ve yerleşik kartlarla harika bir şekilde çalışırlar. Ayrıca, çoğu üretici, sıradan kulaklıklar için daha az yaygın olan kapsamlı oyun özellikleri sunar. Bu, örneğin, gürültü giderme, ses efektleri ve daha fazlası gibi yazılım yan özelliklerini içerebilir. Buna ek olarak, oyuncu headsetlerini kullanmak son derece basit ve kolaydır. Burada hem mikrofon hem de kulaklık için ayrı ayrı değil de bir kerede sadece tek bir donanım ürünü satın alma konusunda kafa yormanız gerekecektir.

 

 

 

Abone ol
Notify of
guest
0 Yorum
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status