En iyi yağlı radyatör

Son güncelleme: 01.05.24

Bu web sayfası okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sayfada bulunan linkler üzerinden alışveriş yaptığınızda bunun karşılığında küçük bir komisyon alırız. Hakkımızda daha fazla

 

Yağlı Radyatör Satın Alma Rehberi – 2024

 

Nadiren kullanılan veya kendi ısıtması olmayan bir odayı ısıtmak istediğiniz zamanlar için, bir yağlı radyatör kullanmak en mantıklı çözümdür. Isıtma kapasitesi açısından, bir radyatör veya konvektör kullanıp kullanmadığınız ise kesinlikle önemli değildir. 2024 yılının en iyi yağlı radyatörlerinin yer aldığı testimizde, en çok tercih edilen yağlı radyatör modelleri hakkında bir genel bakış bulabilirsiniz. İhtiyaçlarınıza uygun en iyi yağlı radyatör markası hangisi diye merak ediyorsanız, o zaman öncelikle detaylı bir ürün araştırması yapmanızı ve yağlı radyatörlerin sağlamış oldukları ısıtma kapasitesini öğrenmeye çalışmanız gerekmektedir. Bunun için bu ürünlerin sağlamış oldukları avantajları ve dezavantajları tanımanız gerekmektedir. Sonrasında ise bir fiyat karşılaştırma işlemi gerçekleştirmenizi tavsiye ederiz.  Karşınıza çıkan ilk ucuz ürünü satın almadan önce ise üründe kullanılan malzemeleri incelemenizi ve sonrasında ise diğer kullanıcıların yapmış oldukları yorumları da incelemenizi tavsiye ederiz.  

 

Bir yağlı radyatörün avantajları ve dezavantajları

 

Temelde ancak çok küçük odalarda bir yağlı radyatörün kullanımı tavsiye edilmektedir. Bu sayede oda hızlı bir şekilde ısıtılabilir ve odanın ısıtma sistemine bağlanması, ki oldukça maliyetli bir işlemdir, gereklilik olmaktan çıkmaktadır. Örneğin kış bahçeleri, küçük depo odaları veya küçük bir atölye idealdir. Yağlı radyatörün hareket kabiliyetinin yüksek olması nedeniyle farklı yerlerde de çok rahatlıkla kullanılabilir. Çoğu model bu amaç için sabit tekerlekler sunar. Diğer ısıtma yöntemleriyle karşılaştırıldığında, bir yağlı radyatör neredeyse sessiz çalışır, böylece örneğin bir ofiste ısınmayı sağlamak için kullanmak istediğinizde rahatsız edici sesler meydana getirmemiş olursunuz. Bu ürünlerin bir diğer avantajı ise, ucuz bir fiyata satılan bir yağlı radyatörün pahalı bir yağlı radyatör modeli kadar iyi çalışmasıdır ve bu da onu yalnızca ara sıra kullanılan odaları ısıtmak için son derece ucuz bir seçenek haline getirir. Çünkü diğer elektrikli ısıtıcıların çoğu yaklaşık olarak 80 € civarındaki fiyatlara satılmaktadır ve iyi bir performans sunan yağlı radyatörleri ise 50€’dan başlayan fiyatlara satına alabiliyorsunuz. Ayrıca, bir yağlı radyatörü kapattıktan sonra bile ısısını belirli bir süre boyunca muhafaza etmesi oldukça avantajlı bir durumdur ve bu nedenle bu cihazlar küçük odaların kullanımı için son derece uygundur.

Bununla birlikte, oda ne kadar büyükse, onu tamamen ısıtmak da o kadar zor ve maliyetli hale gelir. Isıtma süresi diğer yöntemlere göre nispeten uzundur ve güç tüketimi uzun vadede çok yüksektir. Bu nedenle, her iki durumda da (çok büyük bir oda, çok sık kullanım) ekonomik nedenlerden dolayı tek ısıtma kaynağı olarak bir yağlı radyatör kullanmaktan kaçınmalısınız.

 

Isıtma kapasitesi

 

Bir yağlı radyatörün ısı çıkışı watt cinsinden gösterilir. Yağlı radyatörün güç tüketimini hesaplamak istiyorsanız, o zaman aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz:

Güç tüketimi x elektrik fiyatı/kWh x kullanım süresi = kullanım süresi için elektrik maliyetleri

 Bir termostat takılırsa ve kullanım süresi boyunca istenen sıcaklığa ulaşılırsa, cihaz kendini tekrar tekrar kapatacağı için tüketim önemli ölçüde azalacaktır. Isıtma gücü ile ilgili olarak, havayı uygun şekilde ısıtmak için cihazın odanın her bir metreküpü başına yaklaşık 50 watt’a ihtiyaç duyar. Buradan, aşağıdaki formül elde edilir:

 Gerekli güç = metreküp cinsinden oda boyutu (m³) x 50 watt.

Böylece, 2 metre tavan yüksekliğine sahip 20 metrekarelik bir oda için, zaten asgari olarak 2.000 watt’lık bir minimum güç gerekmektedir! (20m² x 2m = 40³ x 50 watt = 2.000 watt). Üreticilerin piyasaya sunmuş oldukları en popüler modeller genellikle 500 ila 2.000 watt arasında bir güç çıkışı sağlamaktadır. Ancak, büyük ve geniş odaları bir veya birden fazla yağlı radyatör ile ısıtmak yüksek bir maliyet getireceğinden çok fazla önerilmemektedir.

Ek donanım

 

Uzun süre ısıtılmayan odalarda kullanım için donmaya karşı korumalı bir model satın almanızı tavsiye ederiz. Özellikle, kışın ısının belirli bir sıcaklığın altında (örn. kış bahçesi, garaj veya atölye) bulunduğu ortamlarda duran ve belirli koşullar altında donabilecek küçük ve ucuz bir yağlı radyatör, uygun otomatik donma korumasına sahip değilse dondan zarar görebilir. Bu, cihazın bulunduğu ortamda, cihazın bozulmasına neden olabilecek düşük bir ısıya ulaşıldığında, cihazın kısa bir süre için otomatik olarak çalışmasını sağlar.

Ayrıca, ısıtma gücünü mevcut gereksinimlere göre uyarlayabilmeniz için ısı ayarının birkaç aşama halinde yapılabilmesi mümkün olmalıdır. Elbette bir termostat da mutlaka mevcut olmalıdır, böylece cihaz istenen sıcaklığa ulaşıldığında kapanır ve gerektiğinde tekrar açılır.

Yağlı radyatör ne kadar ağır ve büyükse, kolayca hareket ettirilebilmesi için cihazın tekerlekli olması faydalı olacaktır. Ancak, cihaz sabit bir yerde duracak ve hiçbir şekilde hareket ettirilmeyecekse bunun pek bir önemi kalmamaktadır. Özellikle çok ucuz ve küçük cihazlarda bir aşırı ısınma korumasının mevcut olduğundan mutlaka emin olun. Bu, termostat devreye girmeden önce çalışmasına neden olabilir, ancak bu cihazı ağır bir kusur veya arızadan korur, böylece radyatörü yıllarca herhangi bir bakım veya yedek parça ihtiyacı duymadan rahatlıkla kullanabilirsiniz.

İpucu: Eğer bir yağlı radyatörün ısıtma etkisini biraz daha iyileştirmek istiyorsanız,

o zaman bu amaçla küçük bir fan kullanabilir ve bu sayede oda içerisinde 

bir hava akımı yaratıp, ısının odanın içerisinde daha sağlıklı bir biçimde yayılmasını sağlamaya 

çalışabilirsiniz.

 

En iyi 5 Yağlı Radyatör (test) 2024

 

Abone ol
Notify of
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status